توصیه هایی ضروری که مبتدیان صخره نوردی نباید نادیده بگیرند.
صخره نوردی یکی از فعالیت های رایج اوقات فراغت می باشد. این روزها صخره نوردی در میان جوانان بسیار شهرت یافته است.در این مقاله راه کارهای مفیدی درمورد چگونگی صخره نوردی برای افراد مبتدی ارائه شده است.
اغلب مردم به صخره نوردی علاقه مند هستند پس طبیعتاً درمورد آن اطلاعاتی نیز دارند.با این وجود اگر تازه کار هستید و درمورد چگونگی صخره نوردی اطلاعات چندانی ندارید ،این مقاله را بخوانید.
با کمک نقشه حرکت کنید
اولین و مهم ترین تکنیک صخره نوردی حرکت در مسیر درست می باشد. برای اینکه راحت تر صخره نوردی کنید باید در خواندن نقشه مسیرها مهارت داشت. قبل از شروع صخره نوردی مسیری که قصد دارید از آن عبور کنید را بررسی کنید. مراحل صخره نوردی را در ذهن خود مجسم و دنبال کنید.سعی کنید مقدار تعادلی که برای هر قدم مورد نیاز است را پیش بینی کنید. با استفاده از نقشه مسیرهایی پیدا کرده که می توانید در هنگام عبور از آن ها تعادل خود را حفظ کنید.به محل قرار گرفتن دست و پا توجه کنید. ( در این مطلب بخوانید : نکاتی برای پیاده روی و چادر زدن در طبیعت )
میزان چنگ گرفتن
از نکات بسیارمهم صخره نوردی چنگ گرفتن می باشد. هنگام گرفتن صخره دست خود را شل کرده و محکم چنگ نزنید.در این صورت بازوها خسته شده و قادر نخواهید بود آن گونه که باید بالا بروید.برخی صخره نوردان معتقدند که نباید دست را شل کرد اما این باور اشتباه است. در اغلب مواقع به صورت ناخودآگاه محکم چنگ می زنید که این امر موجب سفت شدن بدن و ناهموار شدن حرکات در هنگام صخره نوردی می شود.شانه ها و کمر باید شل باشند.
درست بایستید
درست ایستادن یکی از مهم ترین اصول صخره نوردی است.مرکز تعادل باید در قسمت عمده بدن و مرکز کشش باید در قسمت زیرین باشد.رمز موفقیت در صخره نوردی داشتن حس تعادل قوی و حرکت آرام و بدون مشکل است. ( دراین مطلب بخوانید : نکاتی مهم برای داشتن کوهنوردی راحت تر و ایمن تر)
تا حد امکان به صخره نزدیک شوید
در هنگام صخره نوردی باید اطمینان حاصل کرد که حالت ایستادن و قرار گرفتن دست و پا درست باشد.مرکز کشش همیشه باید در قسمت جلو و عقب بدن باشد. یعنی نباید فقط به یک جهت متمایل شد. تا حد امکان به صحره نزدیک شوید.
بالا رفتن متعادل
در هنگام بالا رفتن به صورت متعادل،کنترل بدن بر عهده حرکات ماهیچه ها می باشد.می توان با جابه جایی سنگینی به سمت چپ،راست،بالا یا پایین حرکات بدن را کنترل کرد.در حالی که هردو دست و پا به درستی روی صخره قرار گرفته اند باید بدن را تکان داد. برای داشتن تکنیک خوب باید این دو مرحله را به خاطر سپرد، یعنی تکان دادن دست و پا و سپس جا به جای سنگینی بدن.هرگز نباید همزمان دست و پا را تکان داد و سنگینی بدن را جا به جا کرد.از دست ها برای حفظ تعادل و از پاها برای نگه داشتن وزن بدن استفاده کنید.به این نکته توجه کنید که اگر پاها در هنگام بالارفتن صدا ایجاد می کنند نشان دهنده این است که متعادل حرکت نمی کنید.در این صورت باید تکنیک بالا رفتن را تقویت کرد.
سرعت
برخی صخره نوردان به صورت آرام و محتاط و برخی سریع بالا می روند.هرگونه حرکتی می تواند یک تکنیک خوب برای صخره نوردی به شمار آید.اگر به سرعت بالا می روید،باید به میزان بیشتری از قسمت های بالایی بدن به خصوص دست ها استفاده کرد . باید به درستی چنگ انداخت و دست ها قدرت کافی داشته باشند.اگر می خواهید سریع حرکت کنید باید قسمت های زیرین بدن بخصوص پاها حرکات سریع داشته باشند.به عبارت دیگر،اگر دست قدرت کافی نداشته باشد نباید سریع حرکت کرد.باید تعادل بدن را حفظ کرده و از پاها در جهت نگه داشتن سنگینی بدن و از دست ها برای نگه داشتن خود استفاده کرد.
اگرچه برخی فکر می کنند که با دنبال کردن این توصیه ها حرکت کردن دشوار خواهد بود در حقیقت اینگونه نیست.در واقع با دنبال کردن توصیه های ذکر شده تجربه خوبی از صخره نوردی کسب کنید